Op 24 oktober overhandigt Stefan Everts een cheque aan de Mediclowns op de kinderafdeling van het AZ St.-Elisabeth Herentals. Everts zet zich al jaren in voor goede doelen, waaronder ook de Mediclowns.

Deze vereniging bezorgt zieke kinderen een aangename tijd en laat hen hun ziekte vergeten
Stefan Everts organiseert elk zomer de Everts and Friends Charity Race ten voordele van de zeven goede doelen die hij steunt. Op maandag 24 oktober overhandigt hij een cheque van 3500 euro aan de Mediclowns.

Hij doet dit op de kinderafdeling van het AZ St.-Elisabeth Herentals, waar de Mediclowns sinds enkele jaren langskomen om zieke kinderen te vermaken.
De doel van de Mediclowns is kinderen aangename momenten te bezorgen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis.

De bezoekjes zorgen voor afleiding van de harde realiteit en van de stress van hun ziekte. En dat stimuleert het genezingsproces. Intussen bereiken de Mediclowns ongeveer 6000 kinderen per jaar.

De Mediclowns is een vzw en werkt met giften. De vereniging bestaat uit vrijwilligers die de werking organiseren, maar de clowns zijn professioneel opgeleid. De giften gaan naar de opleiding en werking van de clowns en komen dus volledig ten goede aan de kinderen.
 
Voor meer informatie over deze initiatieven kunt u terecht op:
http://www.mediclowns.be
http://www.evertsandfriends.be
 
AZ St.-Elisabeth Herentals vzw is een ziekenhuis met een zorgtraditie sinds de 13e eeuw. Het stelt ruim 600 personeelsleden en 80 geneesheerspecialisten tewerk en beschikt over 243 bedden.